Stichting KunstGein beweegt!

Stichting KunstGein wil mensen in Nieuwegein en omgeving interesseren en enthousiast maken voor kunst en cultuur: voor allerlei beeldende kunstvormen en vooral de amateurkunst.
Het motto van KunstGein is eenvoud en laagdrempeligheid: kunst is voor iedereen, voor oud én jong en voor mensen die (nog) niet van kunst houden.

Ooit een schilderij, een beeld, een gedicht gemaakt? Er een muziekstuk voor geschreven? Het schilderij in drie doeken gesplitst? Er een abstract of juist impressionistisch werk van gemaakt? Het in 3D vormgegeven? Een expositie van allerlei beeldende kunstvormen bezocht?

Stichting KunstGein (oprichting 2011) organiseert:

  • exposities in KunstGein Podium en in andere locaties in Nieuwegein
  • workshops, lezingen, voordrachten, informatiebijeenkomsten, excursies, museumbezoek
  • kunst- en cultuurevenement Rijnhuizen Buitengewoon in 2018 en 2020
  • de KunstGein Atelierroute, die in 2013, 2015 en 2017 werd gehouden.

Regelmatig zoekt KunstGein samenwerking met (culturele) organisaties. Dit zorgt voor versterking van het culturele aanbod in Nieuwegein.

 


Winnaar Nieuwegein Award Kunst & Cultuur 2014

Zaterdag 7 februari 2015 is aan KunstGein tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bomvolle NBC de Nieuwegein Award Kunst & Cultuur 2014 uitgereikt.
Wij zijn daar erg trots op en zien dit als een erkenning van alle activiteiten die wij gezamenlijk de afgelopen jaren hebben georganiseerd.
Dank aan iedereen die ons heeft genomineerd en hen die uiteindelijk voor ons hebben gekozen. En een speciaal woord van dank aan onze trouwe achterban en al die anderen die KunstGein een warm hart toedragen!
Bekijk de foto's


Bankrekening nr NL16 RABO 0177 8977 67

KvK nr 53377850